29 Aralık 2014 Pazartesi

Nija Kaplumbağalar (Teenage Mutant Ninja Turtles)

Teenage Mutant Ninja Turtles(Ninja Kaplumbağalar)

Ana karakterler
·         Leonardo:
      Bushidō ustası ve ekibin lideridir. Çift bushidō kullanılır ve mavi bir bandaj takar. Ayrıca ninjatō de kullanabilir. Çizgi filmin yaratıcıları Leonardo adını Leonardo Da Vinci'den esinlenmişlerdir.
  •                 Leonardo da Vinci kimdir?  

1452  -1519 yılları arasında yaşamış eşsiz ressam ve filozof, yaşadığı dönemin en büyük mucit ve deneyci bilimadamıdır.Leonardo da Vinci Rönesanshttp://www.turkcebilgi.com/uploads/baslik/thumb/170138.jpgRönesans "Yeniden doğuş" anlamına gelen bir süreçtir. 15. yüzyılda başlayan bir süreç, aynı yüzyıl içinde bütün Avrupa'ya yayıldı. Bu yenilikte, Roma ve Grek başarılarının yeniden cezalandırılması istemi vardır. Rönesans şu temel anlayışlara dayanıyordu. 1)Yeryüzü ilgi çekici ve araştırılmaya değer bir yerdir, 2)İnsan güçlüdür ve bu gücüyle büyük başarılar elde edebilir, 3)İnsanın sürekli faal olması şerefli birşeydir ve 4)Gerçek güzeldir. iTümü: http://www.turkcebilgi.com/rönesans'ın simgesidir. "Mona Lisa" ve "Son Yemek" tablolarının yaratıcısı Leonardo'nun sanat dünyasındaki yüce konumu hemen herkesçe bilinen bir gerçek.




·         Raphaël :
   Takımın kötü çocuğudur. Saldırgan ve hırçın bir doğaya sahiptir. Çift sai kullanılır ve kırmızı bir bandaj takar. Çizgi filmin yaratıcıları Raphael adını Raphael Sanzio'dan esinlenmişlerdir.
  •        Raffaello Sanzio kimdir?

1483-1520 yılları arasında yaşamış İtalyan bir ressamdır.Babası da ressamdır. Çalışmalarının büyük bir bölümünü Floransa'da yapmıştır.Sadece resim üzerine değil mozaik sanatı üzerine de eserler vermiştir.Genç yaşta sebebi fazla çalışmak olan ve yine aynı sebepten dolayı önemsemediği hastalığının 10. gününde ölmüştür. Bu tarih aynı zamanda doğum günüdür.
Sistine Madonna adlı ünlü eserin ressamıdır.





·         Michelangelo:
    Takımın en komik ve en haylaz üyesidir. Uysal ve komik bir yapıya sahiptir. Çift nunçaku kullanır ve turuncu bir bandaj takar. Aynı zamanda takımın en obur üyesidir. Çizgi filmin yaratıcıları Michelangelo adını Michelangelo Buonarroti'den esinlenmişlerdir.

  •            Michelangelo kimdir?

Michelangeli di Lodovico Buonarroti Simoni (d. 6 Mart 1475 – ö. 18 Şubat 1564), ünlü İtalyan rönesans dönemi ressam, heykeltıraş, mimar ve şairidir. Tam adı Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni.Michelangelo, 6 Mart 1475'te Arezzo yakınlarında Caprese’de doğar. Ailesi, o daha bir aylıkken Floransa’ya taşınır. Annesi, kendisi altı yaşındayken ölen Michelangelo, 13 yaşına geldiğinde Floransa’da Domenico Ghirlandaio’nun yanına öğrenci olarak verilir. Bertoldo di Giovanni’nin zamanında, Medici ailesine ait olan San Marko bahçesinde çalışan genç Michelangelo, bu arada Lorenzo de' Medici ile tanışır.Michelangelo, heykeltıraştaki rüştünü kanıtladığı ilk ve en ünlü eseri olan çocuk kral Davud’un heykelini yaptığında henüz 26 yaşındadır.
    
  •         Donatello:


   Takımın bilimden en iyi anlayan üyesi. Takımın şiddete en az başvuran üyesidir. kullanır ve mor bir bandaj takar. Çizgi filmin yaratıcıları Donatello adını Donatello'dan esinlenmişlerdir.
  •       Donatello kimdir?


Asıl adı Donato di Niccolo Betto Bardi olan Donatello'nun Floransa'da 1386'ya doğru doğduğu kabul edilir. Onun sanat alanındaki etkinlikleriyle ilgili ilk belgeler, 1404-1407 arasında Ghiberti'nin atölyesine devam ettiğini gösterir; ancak daha önce, İtalyan heykelcilerinin pek çoğu gibi o da, kuyumculuk alanına yönelmişti; bu mesleği mimar Brunelleschi'nin atölyesinde öğrendiği sanılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder