18 Aralık 2014 Perşembe

MÜZİK HABERLERİ

Yabancı Ünlüler'in Yeni Haberleri





-"Bilboard" müzik dergisi, 2012'nin en iyilerini açıkladı. Dergiye göre yılın en iyi sanatçısı, 24 yaşındaki Adele oldu. Listede Adele'i Rihanna ve Taylord Swift izledi.  6 Grammy ödüllü Adele, "21" adlı ikinci albümü ile en iyi albüm ve en iyi kadın sanatçı ödüllerine de layık görüldü. En İyi Albüm sıralamasında Michael Buble'ın "Christmas"ı ikinci sırada, Drake'in "Take Care" albümü ise üçüncü sırada yer aldı.  Yılın en iyi üç şarkısı ise, Gotye'nin "Somebody That I Used to Know", Carly Rae'nin "Jepsen's Call Me Maybe" and Fun'ın "We Are Young" şarkıları olarak sıralandı. One Direction grubu, En İyi Çıkış Yapan Sanatçı Ödülü'nü kazandı. Yılın En İyi Erkek Sanatçısı Ödülü'nü kazanan Drake, En İyi Hip Hop Şarkısı ve En İyi Hip Hop Albümlerini de kucakladı. En İyi Rock Grubu Ödülleri, sırasıyla the Black Keys, Foo Fighters ve Linkin Park'a, En İyi Rock Albümü Ödülleri ise, Mumford & Sons'un "Babel", the Black Keys'in "El Camino" ve Nickelback'in "Here and Now" adlı albümlerine verildi. Yılın En İyi Latin Sanatçısı Ödülü de, Don Omar'a gitti. 


-Dünyaca ünlü şarkıcı Justin Bieber, aldığı yeni bir kararla hayranlarını şaşırttı. Ntvmsnbc'nin haberine göre, Los Angeles şehrinde bir radyo programına katılan Bieber, son albümünün ardından müziği bırakacağını söyledi. Genç şarkıcı kararını, “Bir sanatçı olarak büyümek istiyorum. Bir adım geri atıyorum. Müziğimin olgunlaşmasını istiyorum” sözleriyle açıkladı. Bieber bu kararıyla hayranlarını korkutsa da, açıklamasının bir şakadan ibaret olduğu düşünülüyor. Şarkıcı daha önce de röportajlarında yanıltıcı cevaplar vermiş ve müziği bırakacağına değinmişti. 

-Dünyaca ünlü grup One Direction yeni klibini Londra'da çekti. Klibi izleyenler bir sürprizle karşılaştı. Türkiye gazetesinin haberine göre, One Direction üyeleri, "Midnight Memories" adlı yeni klipleri sayesinde Türkiye'nin vazgeçilmez lezzetlerinden döneri keşfetti. Grup üyeleri de çalışmanın konsepti gereği döne döne dans ederek döner yedi.  

-Los Angles'ta bulunan ünlü Staples Center'da yapılan 56. Grammy Ödülleri töreninde, Pharrel Williams ve Nile Rodgers'den oluşan Daft Punk ikilisi, Yılın Albümü ve Yılın Kaydı ödüllerini alırken, aynı zamanda, En İyi Pop Grup Performansı ve En İyi Dans/Elektronik Albümü'nün de sahibi olarak, geceye damgasını vurdu. Ünlü Fransız ikili, her zaman olduğu gibi başlarına giydikleri kasklarıyla da dikkat çekti. Sahne adı ''Lorde'' olan 1996 Yeni Zelanda doğumlu şarkıcı ve söz yazarı Ella Yelich O'Connor, ''Royals'' adlı parçasıyla Yılın Şarkısı ödülünü kazanarak, kariyerinde büyük bir başarıya imza attı. Orijinal adı ''Gramafon Ödülleri''nden geldiği için kısaca ''Grammy'' olarak anılan Grammy Ödülleri gecesinde, Yılın Albümü, Yılın Kaydı, Yılın Şarkısı, Yılın En İyi Yeni Sanatçısı olmak üzere başlıca 4 katagoride ve toplam 82 dalda ödül verildi. Geceye ''Get Lucky" ile 'Yılın Kaydı', "Random Access Memories" ile 'Yılın Albümü', 'En İyi Dans Elektronik Albümü' ve 'En İyi Düet veya Grup Pop Performansı' ünvanlarını kazanan Fransız asıllı Daft Punk, Pharrell Williams ve Nile Rodgers isimleri damgasını vurdu. oldu. 'Yılın Şarkısı' ve 'En İyi Solo Pop Performansı' ünvanlarını kazanan Lorde ise geceye damgasını vuran bir başka isim oldu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder