27 Aralık 2014 Cumartesi

METALLICA ve 4 BILINMEYENI

MetallicaABD'nin California eyaletinin Los Angeles şehrinde Lars UlrichJames Hetfield tarafından kurulmuş bir thrash metal grubudur. SlayerMegadeth, ve Anthrax ile birlikte thrash metal akımının yaratıcılarındandır. 1981 yılında James Hetfield ve Lars Ulrich'in grup kurmak için yerel bir gazetede verdiği ilana yanıt vermesi ile kurulan grubun 2003 yılı itibariyle kadrosu; vokal ve ritim gitarda James Hetfield, davulda Lars Ulrich, lead gitarda Kirk Hammett ve bas gitarda Robert Trujillo şeklindedir.
Metallica'nın ilk albümü Kill 'Em All 1983 yılında yayınlandı. Grup, 1986 yılında yayınlanan ve tüm zamanların en ilham verici thrash metal albümlerinden biri olarak görülen Master of Puppets albümü ile hayran kitlesini genişletmeye başladı. Metallica, 1991 yılında yayınlanan Black Album olarak da bilinen kendi isimlerini taşıyan beşinci albümleri ile büyük ticari başarı yakaladı.
2009 yılında Rock and Roll Hall of Fame tarafından onurlandırılan grup günümüze kadar toplam dokuz stüdyo albümü ve üç konser albümü yayımlamıştır. On Grammy ödülü bulunan Metallica Amerikan müzik tarihinde arka arkaya beş albümü Amerikan Billboard albüm satış listelerinde 1 numara olan ilk gruptur. Metallica 2008 itibari ile tüm dünyada toplam 100 milyon albüm satışı elde etmiştir. Ayrıca Antarktika dahil 7 kıtada konser veren tek gruptur.


HAKKINDA BILINMEYENLER
1-RideThe Lightning albümünün ünlü "Billboard's Top 200" listesinde 50 hafta boyunca zirvede oldu.

2-Lars'a göre gelmiş geçmiş en iyi bateristlerin Deep Purple'den Ian Paice ve Phil Rudd olmustur.

3-Metallica'nın ilk solo gitaristi Dave Mustaine'in "In My Darkest Hour"adlı şarkıyı Cliif'in anısına yaptığını... 

4-"Wherever I My Roam"'ın isimini Tom Waits'in şarkı sözlerinden almistir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder