23 Nisan 2015 Perşembe

UÇÜ Direktörü Sinem Hanım ile Röportajımız

Sinem AKSU ile UÇÜ Röportajı


1)      Bu okulun adı neden Uluslararası Çocuk Üniversitesi'dir?
UÇÜ Dünyadaki 3-6 yaş arası her ırktan, her dilden çocuğa eğitim verebilecek kapasite ve fiziksel şartlara sahip bir ön okuldur. Yabancı dil eğitimi için 5 tane ana dili İngilizce olan öğretmenimizin yanı sıra tüm öğretmenlerimizin de İngilizce bilmesine dikkat ederiz.

2)      Bu okuldaki idari konumunuz , göreviniz nedir?
UÇÜ’de okul direktörüyüm. UÇÜ’deki eğitimin genel işleyişinden, okul kayıtlarından, çocukların mutluluğu ve velilerin memnuniyetinden  , öğretmen kadromuzun bir takım olarak görevlerini yerine getirmelerinden sorumluyum.
3)      UÇÜ’de forma zorunluluğunuz var mı?
3-6 Yaş grubundaki çocuklarımız için önceliğimiz onların, okul ortamına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine uyumunu sağlamaktır. Bu nedenle okulumuzda katı kurallar konmaz. Örneğin çocuklarımız istemezse forma giymeyebilirler. Biz onlara ve velilerine forma giymenin daha güzel olabileceğini anlatıyoruz. Böylece isteyerek forma giyen çocuk kendisini bu okulun bir parçası olarak hissediyor. Dersler ve diğer aktivitelerde daha rahat hareket ediyor.
4)      UÇÜ’yü biraz daha yakından tanıtır mısınız? Örneğin UÇÜ’de kaç yaş arası çocuklar okuyabilir, sınıflar kaç kişiliktir?
UÇÜ, Early Years ve High Scope Vakıflarının belirlediği kalite standartlarını temel olarak kabul eden, 3-6 yaş arası çocuklarımızın öğrenme ve farklı yeteneklerini geliştirmek için güvenli ve eğitici bir ortam sağlayan ve hepsinden önemlisi mimari yapısı sadece çocuklar için tasarlanmış  bir okuldur. Sınıflarımız en fazla 24 er kişilik olup , her sınıf 12 şer kişilik 2 gruba ayrılır. Her grup için 2 eğitimci görevlidir.
5)      Çocuklarla yapılan günlük etkinlikler nelerdir?
Bir gün, UÇÜ’de sabah kahvaltısı ile başlar. Sonra her yaş grubunun kendisine ait farklı zaman dilimlerinde gerçekleştirdiği High Scope günlük rutin eğitimleri uygulanır. 15.30’ a kadar devam eden eğitimlerden sonra 1 saat boyunca atölye etkinliklerimiz başlar. Temel atölye etkinlikleri Almanca, satranç, yüzme, spor, dans, müzik, perküsyon gibi alanlardan oluşur.
6)      Velilerden nasıl geri bildirimler alıyorsunuz?
Hedefimiz öncelikle çocuklarımızın mutluluğu. Onların, ön okul eğitimini severek almalarını sağlarken velilerin de memnuniyetini önemsiyoruz. Bu doğrultuda aldığımız geri bildirimler genelde çok olumlu. Zaman zaman elbette küçük bazı sıkıntılar oluyor. Ama kendini eğitime adamış bir ekiple kolaylıkla bunların üstesinden geliyoruz.


7)      UÇÜ bir çocuğa neler kazandırır? Başka bir ifade ile ben bir veli olsam çocuğumu UÇÜ’ye göndermem için beni nasıl ikna ederdiniz?
UÇÜ’de, High Scope eğitim programı uygulanır. Bu programın merkezinde çocuk yer alır. Öğretmenler ve okuldaki diğer yetişkinler çocuklar için rehber rolünü üstlenirler. Bu programda eğitimin, oyunlar ve aktivitelerle sağlanması amaçlanır. Temel kavramlar bu yollarla öğretilirken, çocuklarımızın karar alma , liderlik, grup içinde sorumluluk alma ve paylaşma yetenekleri geliştirilir. Böylece çocuklarımıza, çok yönlü bir donanım kazandırılır. Okulumuzun eğitsel programlarının yanısıra bütün mimarisi, tüm açık ve kapalı alanlar, kullanılan materyaller merkeze çocuğu alan ve çocuklarımızın mutlu olabileceği bir anlayışla uzman ekipler tarafından tasarlandı. Tüm bu yönleriyle birlikte düşünüldüğünde UÇÜ dünyada ilk ve tektir.
8)      Biraz da UÇÜ binasının bölümlerinden bahseder misiniz?
Kendi binamız dışında Helen Doron Programı kapsamında İngilizce eğitiminin verildiği 5 adet sınıfımız var. Müzik ve satranç aktivitelerine ait ayrı sınıflarımız ve 400 metrekarelik bir sanat atölyemiz var.
9)      Temel eğitim felsefeniz nedir?
Eğitim felsefemizin temelinde, kendine güvenen, problem çözebilen, paylaşımcı ve lider vasıflı ve mutlu çocuklar yetiştirmek vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder